Prehrana

Kaj nudimo?

V šolski kuhinji pripravljamo kvalitetno in zdravo hrano za učence in zaposlene šole ter za zunanje abonente. Obroki, ki jih šola nudi so naslednji:

– zajtrki

– malice

– kosila

– popoldanske malice

Šola pripravlja tudi vse vrste diet za otroke s prehranskimi težavami (za kar je potrebno imeti vsako leto novo zdravniško potrdilo). Pri sestavljanju jedilnikov upoštevamo navodila zdravstvenih in prehrambenih strokovnjakov ter skrbimo za kvalitetno prehrano in dobro počutje učencev in ostalih.

EKO in BIO v šolski prehrani

Na naši šoli se trudimo, da bi bili čim bolj ekološko osveščeni, zato bomo tudi v šolsko prehrano uvedli do 10% ekoloških živil, po možnosti slovenskih oziroma lokalnih pridelovalcev. Prvič smo 17. oktobra 2011 obeležili Svetovni dan hrane z uporabo ekoloških živil. Od tedaj vsako leto obeležujemo Svetovni dan hrane na ta način. Na ta dan je večina uporabljenih živil pridelana na ekološki način. Tekom leta take dneve večkrat ponavljamo, občasno pa nudimo samo posamezna ekološko pridelana živila, npr. bio mleko, bio štručke, bio sadje, bio meso, bio zelenjavo, bio žita …

Veseli smo, da lahko tudi šola daje pozitiven zgled pri osveščanju uporabnikov.

Shema šolskega sadja in zelenjave

Potekala bo vsak torek v mesecu.

Šolsko prehrano organizira Katja Bokal.

(Skupno 2,143 obiskov, današnjih obiskov 1)