V četrtek, 5. junija, smo se z učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Nemščina ter Daljnogledi in planeti, odpravili na zanimivo ekskurzijo v Gradec.

Naša pustolovščina se je začela v zgodnjih jutranjih urah, ko smo se podali na pot proti Avstriji. Po vožnji mimo Maribora smo prispeli v vasico Riegersburg, kjer že dobro desetletje stoji prava tovarna čokolade. Oboroženi z žlicami in polni pričakovanj smo se podali na sladko avanturo, ki nam je ponudila neomejene količine čokolade vseh vrst in okusov. Ogledali smo si tudi park z živalskim vrtom in pokopališče čokolad. Pot smo nadaljevali proti Gradcu. Staro mestno jedro, ki je vključeno na Unescov seznam svetovne dediščine, nas je navdušilo s svojimi mogočnimi mestnimi fasadami in bogato zgodovino. Naša raziskovanja smo začeli na Glavnem trgu z mestno hišo. Sprehajali smo se po slikovitih uličicah do Frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale ter mimo številnih muzejev in pomembnih kulturnih stavb.

V popoldanskih urah smo se polni lepih vtisov odpravili nazaj proti domu. Ekskurzija je bila za vse udeležence nepozabna izkušnja, polna novih spoznanj in sladkih okusov.

Zapisala: Admira Ćosić, učiteljica nemščine