V četrtek, 6. 6. 2024, se je ob 17. uri v prostorih šolske jedilnice OŠ Šmartno pod Šmarno goro odvil Letni koncert pevskih zborov.
Letošnji naslov koncerta je imel povezovalno noto – Glasba nas povezuje, ki se je pokazala v skupnem muziciranju pevcev Cici zbora ob klavirski spremljavi učitelja Aleša Veka in spremljavi ukulele krožka. Povezovalki koncerta, učenki 6. razreda, Hana Erzar in Nia Smodiš, sta nato napovedali še Otroški pevski zbor in Mladinski pevski zbor. Na osrednjem delu koncerta so nastopile pevke vokalnega kvarteta (Laura Plut, Anja Urška Golobinek, Pavlina Kovač in Pia Žitnik), ki so ponovno navdušile publiko z bogatimi harmonijami in energijo. Naslov koncerta  – glasba nas povezuje – se je pokazal predvsem v naslednji točki, ko so nastopile Oktetke (združena zasedba Učiteljskega pevskega zbora in vokalnega kvarteta).
Na koncertu se je čutila izjemna energija in dobra volja, kar je potrdilo, da ima glasba res moč, ki povezuje ljudi, ne glede na to, kje, kdaj in s kom smo.
Iskrene čestitke vsem nastopajočim, učiteljici Sari Močnik za vezni tekst in organizacijo, Dušanu Bajuku za ozvočenje in vsem ostalim, ki so na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi tega koncerta.
Aleš Vek, prof. glasbene umetnosti