Spoštovani starši in učenci!

Trenutno, v času energetske draginje in visoke stopnje inflacije, je v Sloveniji vse več družin, ki vedno težje shajajo. Verjetno je med nami tudi nekaj otrok in družin, ki potrebujejo podporo in pomoč.

Zveza prijateljev mladine Šiška (ZPM) razpisuje brezplačne programe za otroke  s katerimi želi omogočiti dostop do podpore in vsebin tudi otrokom, katerih družine finančno težje shajajo. 

ZPM je pozvala šolo, da prepozna tovrstne potrebe po ponujenih programih. V šoli smo do sedaj že iskali možnosti koriščenja te pomoči. 
Vabimo vas, da v spodnjem tekstu pregledate vsebine in ponujene dogodke, ki bi vam prišli prav in si jih v tem času težko privoščite.
Svoje želje sporočite v svetovalno službo g. Damjanu Habetu na 01 5110619 ali email: damjan.habe@os-smartno.si., kjer vas bo povezal z ZPM, ki bo nadalje urejal možnosti udeležbe.

Na razpolago pa so naslednje oblike pomoči: 
· Brezplačna počitniška varstva v Ljubljani v času počitnic (jesen, zima, poletje)
Pojasnilo: za otroke od 1. do 5. razreda, s prebivališčem v MOL.
· Brezplačna počitniška letovanja in tabori na morju ali v hribih v času počitnic (jesen, zima, poletje)
Pojasnilo: za otroke od 5. do 18. leta, s prebivališčem na območju Dola pri Ljubljani, Kamnika, Ljubljane, Medvod, Smlednika, Vrhnike in Vodic.
· Šolske potrebščine oz. pomoč pri nakupu delovnih zvezkov.
Pojasnila: samo za šoloobvezne otroke, konec avgusta.
· Dedek Mraz predstava oz. obdarovanje.
Pojasnilo: za otroke od 3. do 9. leta, s prebivališčem v MOL, v času decembra.
· Veseli december obdarovanje času decembra.
Pojasnila: donacije za vse otroke v obliki obdarovanj, materiala ali storitev, ki jih ponudijo donatorji družinam z otroki.
· Materialne in storitvene enkratne donacije.
Pojasnila: različne donacije obliki prehrambnih paketov, bonov ali storitev, ki jih ponudijo donatorji družinam z otroki.
· Pomoč družinam z otroki – vključitev v humanitarni program ZPMS.
Pojasnila: za ta program je potrebno izpolniti novo vlogo ZPMS in oddati ustrezna dokazila. Gre za finančno pomoč družinam z mladoletnimi otroki v stiski pri plačevanju ogrevanja, elektrike, vode, najemnine, šolanja, šolskih dejavnosti, prehrane ipd.
· Športnik sem – vključitev v humanitarni program ZPMS.
Pojasnila: za ta program je potrebno izpolniti novo vlogo ZPMS in oddati ustrezna dokazila. Gre za program ki pomaga družinam pri plačevanju športne vadbe, športne opreme, priprav ipd.
· Drugo – potrebovali bi pomoč pri (navedite).

Lep pozdrav, vodstvo šole