V sredo, 7. 12. 2022, se je ob 18. uri v prostorih velike telovadnice OŠ Šmartno pod Šmarno goro odvil Dobrodelni praznični koncert. Vsi zbrani so skupaj vstopili v praznični december, pri tem pa poskrbeli tudi za dobrodelno noto. Prispevki, zbrani z vstopnino in s prodajo voščilnic, izdelanih s strani učencev, so bili namenjeni šolskemu skladu Čebelica.

V nabito polni telovadnici so koncert otvorili pevci Cici zbora ob klavirski spremljavi učenke 8. b razreda Karoline Mavrič. Po uvodni skladbi sta besedo prevzeli povezovalki Anja Urška Golobinek in Ela Volovšek (učenki 6. a), ki sta ves čas odkrivali in iskali rdečo nit večera – srečo. Cici zbor se je kasneje predstavil še z dvema skladbama, sledil pa mu je združeni veliki razredni zbor 2. in 3. b razreda pod vodstvom Jenny Annemarie Kelner ob klavirski spremljavi Aleša Veka. Otroški pevski zbor, ki ga sestavljajo učenci 3. in 4. razredov, so s svojimi pesmimi nadaljevali praznično vzdušje.

Pevsko obarvan koncert je nato prekinil zvok klavirja izpod prstov Maksa Pogačnika, učenca 4. b razreda, in Ele Volovšek. Tudi plesa ni manjkalo; predstavila se je namreč plesna skupina učenk 6. a razreda, ki so si nadele ime Nakalea. Občinstvo so pustile brez besed, oder pa zapustile ob bučnem aplavzu.

Z božično obarvanimi pesmimi je v suverenem dvoglasju nastopil mladinski pevski zbor, za piko na i pa se je predstavil še učiteljski pevski zbor, ki ga je dopolnjevala glasbena spremljava izpod rok Aleša Veka, Boruta Setničarja in Damjana Habeta.

 Večer so zaključili vsi nastopajoči in obiskovalce, skupaj s sladko zahvalo, v domove pospremili z združenimi glasovi, ki so jim seveda zaželeli: SREČO!

Aleš Vek in Sara Močnik

Priloga: Koncertni list