TOREK (28.1.)

Po odhodu v zgodnjih jutranjih urah smo v soboto v dopoldan popolnoma po načrtu in brez neprijetnosti prispeli v Valencijo. Že popoldan smo se ob malo višjih temperaturah, kot smo jih trenutno vajeni v Sloveniji (okoli 15–18° C), odpravili v nepozabni naravni živalski rezervat Bioparc, kjer smo lahko opazovali živali, kot so nilski konji, gorile, krokodili v okolju, ki čimbolj posnema njihove naravne pogoje. 

V nedeljo so naše učence pogostile družine z izletom in druženjem ob obali, v ponedeljek pa smo bili deležni ogleda naše šole gostiteljice kolidža La Purisima Franciscanas z več kot 1000 učenci, kjer so nas seveda zelo presenetile uniforme učencev. Popoldan smo obiskali center Valencije, obiskali stolnico, kjer naj bi hranili sveti gral ter si ogledali arheološki muzej. V torek smo imeli zelo zanimivo delavnico o osnovah robotike, saj ima kolidž zelo prepoznaven oddelek robotike, ki je del obveznega učnega programa v višjih razredih. Izdelali smo enostavne robotke za prepoznavanje temperature. Bilo je nepozabno! Popoldan smo obiskali muzej znanosti, se sprehodili po “kromosomskem gozdu”, “obiskali” Mars in se prepustili breztežnosti. Obiskali smo še politehniško univerzo, inštitut Cajamar, kjer smo si ogledali njihove kmetijske površine in pridelke.

PETEK (31.1.)

Z današnjim dnem se zaključuje naše nepozabno bivanje v Valenciji. Učenci, učitelji in starši so nam pripravili nepozaben program in dodobra smo okusili špansko gostoljubnost. V sredo smo obiskali politehniško univerzo, kjer smo spoznali aplikacijo, s katero bomo upravljali naše robotke za zalivanje, popoldan pa smo obiskali inštitut Cajamar, kjer smo imeli delavnice na temo oskrbovanja vrtov. Zadnji dan smo se družili v šoli, za zaključek pa se timsko preizkusili v Escape roomu ter se zvečer s težkim srcem poslovili pred hotelom.

Danes se z nepozabnimi spomini v poznih večernih urah vračamo domov.

Slike si oglejte v Galeriji.