Spoštovani učenci, starši, donatorji in zaposleni! 

V soboto, 13. 4. 2024, smo na šoli izvedli že deseti dobrodelni Pomladni vrtiljak. Na vabilo ob jubilejnem dogodku ste se odzvali v velikem številu, grelo pa nas je sonce, ki je pripomoglo k res veselemu vzdušju.

Tema letošnjega Pomladnega vrtiljaka je bila ŠPORT. Učenci in obiskovalci ste si na številnih postajah lahko ogledali različne športe in športne igre ter se v njih tudi preizkusili. Našemu vabilu so se prijazno odzvali: Kajak kanu klub Tacen, Kolesarsko društvo Rog Ljubljana, Košarkarski klub Ljubljana, Košarkarski klub Šentvid, Karate klub Grade, Prostovoljno gasilsko društvo Tacen, Planinsko društvo Šmarna gora.

Poleg športnih vsebin so bili predstavljeni tudi izdelki učencev krožka in izbirnega predmeta elektronika z robotiko.

Družbo so nam delale vsakoletne spremljevalne dejavnosti. Hvala vsem, ki ste doma prevetrili omare, garaže in kleti ter podarili rabljene igre, igrače, knjige ter športno opremo. S tem ste poleg dobrodelnosti prispevali tudi h krožnemu gospodarstvu.

Srečo smo tudi letos lovili na bogato opremljenem srečelovu. Za nasmeh in ujeto srečo so poskrbele žogice Vaboba, Crocs nogavičke, izdelki podjetij Medex, Barcaffe, Nescafe, žoge in kape Zavarovalnice Triglav, žoge in bidoni NLB-ja, kuponi za dobrote Gostilne Ledinek na Šmarni gori, brezplačne ure tenisa v Tenisu Šmartno, darilni bon za obisk Mini ZOO-ja Čudežne zverinice, pisarniški pribor Srednje vzgojiteljske šole Ljubljana, zvezki, knjige, pisala ter drugi darovi, katere ste prispevali starši in zaposleni. Za posebno veselje pa so poskrbele sanjske počitnice na morju podjetja Mobilna hiška.

V šolski kuhinji so zopet pripravili okusne jedi in napitke za lačne želodčke, tako da nikomur ni zmanjkalo energije za športne podvige.

Iskrena zahvala vsem obiskovalcem Vrtiljaka, staršem, zaposlenim in donatorjem, ki ste prispevali materialna sredstva za srečelov in prodajo, ter vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji in izvedbi aktivnosti.

Za šolski sklad smo skupaj zbrali 3639,07­­­­­ evrov. Sredstva bodo namenjena sofinanciranju šolskih potrebščin in dodatnih dejavnosti za učence (šole v naravi, tabori), kot tudi omogočanju boljših pogojev za učenje in izobraževalno dejavnost na šoli.

Še enkrat srčna hvala.

Upravni odbor Šolskega sklada Čebelica in vodstvo šole

Foto: Dušan Bajuk