Sobota, 9. 3. 2024

Zadnji dan smo se najprej odpravili v Prirodoslovni muzej, kjer smo si ogledali zbirko okostji dinozavrov in drugih živali, evolucijo človeka in začetke življenja na Zemlji. Sledil je sprehod do Royal Albert Hall, kjer nastopajo številni svetovni znani izvajalci, v sosednjem Hyde parku pa smo si ogledali spomenik princa Alberta. Sledil je ogled voščenih lutk v muzeju Madame Tussaud’s, kjer so se učenci lahko fotografirali s slavnimi osebnostmi. V poznih popoldanskih urah smo se odpravili proti letališču in polni novih vtisov vrnili domov.

Petek, 8. 3. 2024

V petek nas je v Londonu ves dan spremljal sonček. V dopoldanskem času smo si ogledali menjavo straže pred Buckinghamsko palačo in krenili na Trafalgar Square. Obiskali smo Narodno galerijo, kjer smo imeli priložnost občudovati Van Goghove znamenite Sončnice. V popoldanskem času smo si ogledali Leicester Square, Covent Garden, se fotografirali pred Big Benom in katedralo Westminster, kjer se poročajo in so pokopani člani britanske kraljeve družine. Povzpeli smo se tudi na London Eye, od koder smo iz ptičje perspektive opazovali mesto. Sledila je vožnja z ladjico po reki Temzi, do Tower Bridgea. Pot smo peš nadaljevali do gledališča Globe, Milenium Bridga in bazilike sv. Paula. Proti večeru smo si privoščili pico in si nato za konec dneva ogledali še pisano kitajsko četrt.

Četrtek, 7. 3. 2024

V zgodnjih jutranjih urah smo se iz Ljubljane odpravili proti Benetkam in odleteli v London. Najprej smo si ogledali Muzej znanosti in se nato odpravili v Camden, kjer smo si privoščili kosilo in uživali v ogledu številnih trgovinic. Pot smo nadaljevali do najstarejše trgovine igrač v mestu, Hamley’s, in se nato sprehodili do slavnega centra mesta Picadily Circusa. Za konec prvega dne smo se zapeljali z dvonadstropnim avtobusom in si ogledali vrvež mesta v večernih urah.

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da so učenci, ki so se udeležili ekskurzije v London, varno prispeli in se že odpravljajo na prve oglede.

Ester Beguš, vodja ekskurzije