V ponedeljek, 28. 3. 2022, smo se tri učenke, dva učenca in tri učiteljice odpravili v Berlin. 
Šolo smo zapustili po drugi uri. Avto nas je pobral pred šolo ter nas odpeljal na italijansko letališče. V večernih urah smo končno prispeli v Berlin.
Naslednji dan smo že na vse zgodaj vstali in se odpravili do nemške šole, kjer so nas prisrčno sprejeli. Vsi učenci so nas pričakali pred šolo z zastavicami vseh sodelujočih držav. Obiskali smo vse razrede, učenci pa so nam pripravili zelo pester in zanimiv program. Naredili so nam tudi zelo dobro kosilo. Nato smo imeli delavnice s partnerskimi šolami, izpolnjevali smo vprašalnike o evropski identiteti in digitalnih veščinah, ter pisali eko slovar v petih jezikih. Nato smo odšli še na sprehod in na ogled mesta. Naše učiteljice so izvedle delovne sestanke z učitelji drugih držav.
V sredo po zajtrku smo odšli v nemško šolo, kjer smo predstavili Slovenijo, našo šolo v nemškem jeziku, ter lokalne vodotoke, njihovo uporabo in zaščito v angleškem jeziku. Na koncu smo predstavili intervju z našim olimpijskim prvakom, kanuistom na divjih vodah, Benjaminom Savškom. 
Po končanem delovnem dopoldnevu smo odšli v parlament. Po dolgem ogledovanju pa smo se napotili na ladjico- katameran in odpluli po reki Spree. Berlin nas je navdušil tudi iz drugačne perspektive. V četrtek zjutraj smo se odpravili na ladjico, na kateri smo izvedli kemijske, biološke in fizikalne eksperimente. Bilo je zelo zanimivo,malo pa nas je tudi zeblo,saj je Berlin kljub sončku še vedno ovit v zimske temperature. Dan smo končali na skupni večerji s partnerskimi šolami,kjer smo klepetali z novimi prijatelji in načrtovali nova srečanja v prihodnosti.
Eva Ribičič, Maruša Malovrh in Tadeja Pavšek