Projekt Erasmus+: Šolski vrt

          
Od januarja 2019 OŠ Šmartno pod Šmarno goro sodeluje v inovativnem projektu KA201 z naslovom Šolski vrtovi za državljane prihodnosti (School Gardens for Future Cituzens). V projektu, ki bo trajal do avgusta 2021, sodeluje 9 partnerskih inštitucij (osnovne šole, univerze, inštituti) iz 5 partnerskih držav: Španije, Portugalske, Grčije, Romunije in Slovenije.
Inovativni cilj projekta je kombinacija realnega in virtualnega sveta s pomočjo uvajanja in preizkušanja pilotske inovativne tehnologije, ki vrt preko virtualnega okolja prenese v učilnico.  Prav tako predvideva izmenjavo učencev s šolo iz Valencije, s čimer se bo spodbujala izmenjava izkušenj, spoznavanje kulture in  običajev, interakcija v tujem jeziku, prijateljski odnosi, ki presegajo meje držav in še marsikaj. Šola bo v času trajanja projekta uredila tudi težko pričakovani šolski vrt.
Projekt nosi pomembno sporočilo za mlajše in starejše generacije, saj ozavešča, da skupna skrb za naravo vseh prebivalcev našega planeta zagotavlja boljšo prihodnost za vse nas.
Na spodnji povezavi si lahko ogledate uradni predstavitveni video  v angleškem jeziku.
Dogodki in galerija slik:

Erasmus blog za našo šolo: OŠ ŠMARTNO POD ŠMARNO GORO: School gardens for future citizens