Naravoslovni tabor se je začel zelo aktivno. Spočiti od počitnic smo po dolgih kilometrih hoje spoznali presihajoče Cerkniško jezero. Po večerji smo se odpravili na nočni sprehod brez svetilk, saj smo opazovali zvezdnato nebo.

V torek dopoldan smo se odpravili k Unški koliševki (udorni jami) in pod zemljo prehodili del rapalske meje. V popoldanskem času smo se lotili lokostrelstva in postali pravi stezosledci. V večernih urah pa smo se lotili ustvarjalnih delavnic na temo pusta.

V sredo dopoldan smo se sprehodili po mostu Želja. Vsak od nas si je zaželel eno željo. Nadaljevali smo z  ogledom  Zelške jame in Malega naravnega mostu.

V popoldanskem času smo obiskali cerkev sv. Kancijana in se sprehodili po suhi strugi reke Rak vse do Tkalca jame. V tistem času so nam pokrajino okrasile snežinke. Večer smo si popestrili z igranjem družabnih igric.

V četrtek smo se zbudili v sončno jutro. Odpravili smo se po reki s kanuji. Popoldan smo zamesili buhteljne, narezali hrenovke za večerno peko nad tabornim ognjem in se naučili s kresilom zanetiti ogenj.