1. dan tabora Medvedje Brdo:

Veselili smo se prvega šolskega dne, ki smo ga začeli malo drugače. Namesto v šolske klopi nas je avtobus odpeljal novim dogodivščinam naproti v dom CŠOD Medved. Ogledali smo si okolico našega doma, spoznavali, kako se orientiramo in se predvsem veliko igrali in pogovarjali.
2. dan:
Zjutraj se je počasi začelo jasniti. Kljub posameznim kapljicam dežja smo se dobro opremljeni odpravili raziskovat življenje v potoku. Našli smo pijavke, močerade, rakce … Izmojstrili smo se v streljanju z lokom. Sami zadetki v črno! Popoldan smo se podali na dolg pohod, kjer smo opazovali kraške pojave. Praznovali smo dva rojstna dneva. Zvečer smo se prelevili v prave astronome, saj smo s pomočjo teleskopa videli luno, Saturn in Jupiter. S pomočjo Velikega voza smo poiskali Severnico. Zvezdice Zaspanke žal nismo našli. Večerna pravljica nas je zazibala v sen.

3. dan:

Razveselili smo se “pustolovskega parka”, kjer smo se podali na pot v svet teme, se gugali kot Tarzani, lovili ravnotežje … Nastavljali smo se sončnim žarkom in ugotavljali, kako vplivajo na naravo, izdelali sončne ure in jih preizkusili.
Popoldan je bil čas za orientacijo, sledil pa je zabaven večer. Nasmejali smo se do solz.
4. dan:
Zjutraj smo opazovali, poslušali in raziskovali gozd. Sestavili smo gozdni orkester. Vsi smo preplezali vzhodno steno in dosegli vrh (na okenski polici :) ). Za nagrado smo si sami pripravili večerjo. Vsaka pica je predstavljala eno ozvezdje. Z užitkom smo jih pojedli. Družabni večer smo začeli s kulturnim programom in nadaljevali s plesom. Sledila je večerna pravljica, čisto za zaključek pa smo se s pesmimi zazibali v sen.
5. dan:
Končno smo dočakali, da smemo vstopiti v naravoslovno učilnico, polno živalic. Želvak, ptički, paličnjaki, morska prašička, skakači … Kar vse bi radi pobožali … Izdelali smo super rakete, ki so poletele visoko v zrak (hm, tudi na bližnje drevo). Kdor je želel, se je lahko še enkrat preizkusil v plezanju.
V Domu CŠOD Medved smo preživeli čudovitih pet dni, zato smo se na koncu vsem zaposlenim zahvalili z govorom, pesmijo in dolgim aplavzom. Prijetno utrujeni smo se po okusnem kosilu poslovili ter se razveselili staršev, ki so nas čakali v Šmartnu.
Nasvidenje, Medvedje Brdo! Upamo, da se še kdaj vrnemo.
Slike si lahko ogledate v Galeriji.
Četrtošolci in učiteljice