Spoštovani starši,

Vlada Republike Slovenije je na seji 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 33/06); https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-3459/odlok-ozacasnih-ukrepih-za-preprecevanje-in-obvladovanje-okuzb-z-nalezljivo-boleznijo-covid-19, v katerem se vsebine nanašajo tudi na delo v osnovnih šolah.

Šole smo bile o teh spremembah obveščene preko okrožnice v soboto, 6. 11. 2021, pozno zvečer. Danes pa smo čakali objavo v Uradnem listu. Odlok prinaša nekaj sprememb že z jutrišnjim dnem:

  •  od ponedeljka, 8.11.2021 so v šoli za vse učence od 1. do 9. razreda obvezne zaščitne kirurške maske ali maske FFP2; zaščitne maske iz blaga niso več dovoljene,
  • nošenje mask je obvezno tako v razredu kot v vseh ostalih prostorih šole za vse učence, vključno od 6. leta starosti naprej (od 1. razreda dalje),
  • pri izvajanju ur športa so učenci brez mask,
  • prav tako so brez mask v jedilnici za mizo, ko imajo kosilo,
  • nošenje mask je obvezno tudi v odprtih prostorih, kjer ni možno zagotavljati 1,5 m razdalje.

Razumemo, da maske v tako kratkem času ne morete zagotoviti. Vas pa vseeno vljudno naprošamo, da jih priskrbite zlasti za mlajše učence, saj jih šola nima na zalogi.

 Glede sprememb samotestiranja učencev, ki bo veljalo od 15. 11. 2021 dalje, boste starši obveščeni, ko bomo šole prejele vsa potrebna navodila in pojasnila s strani pristojnih.

 Iskreno nas veseli, da so šole kljub izjemno slabi epidemiološki sliki ostale odprte in v tej luči razumemo tudi preventivne ukrepe glede nošenja mask in trenutnega režima testiranja, ki bo v veljavi. Vsi v šoli se bomo preventivnih ukrepov držali in prepričani smo, da imamo pri tem tudi vašo podporo in razumevanje.

Lep pozdrav.

Irena Babnik, ravnateljica